Otvoren 4. obrtnički sajam na Velesajmu!

Otvoren 4. obrtnički sajam na Velesajmu!

Igor Kralj\PIXSELL/PIXSELL

U sljedeća tri dana obrtnici iz Zagreba i Zagrebačke županije promovirat će učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola obrtnička zanimanja i motivirati ih za upis u srednje obrtničke i strukovne škole.

Uz predstavljanje obrtničkih zanimanja i strukovnih i obrtničkih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, posjetitelje očekuju brojni sadržaji, modne revije, prezentacije vizažista i novih trendova u frizerskoj struci, natjecanje učenika - cvjećara, nagradne igre za učenike različitih struka, a moći će se i sami okušati u nekom od obrtničkih zanimanja.

Tijekom trajanja sajma izvršeno je anketiranje oko 3.000 učenika. Njih čak 82% reklo je kako im je Zagrebački obrtnički sajam pomogao u odabiru budućeg zanimanja.

Na sajmu će se održati i Dan za roditelje 4. travnja od 16:00 sati na kojem će i roditelji osnovnoškolaca dobiti sve bitne informacije o perspektivama obrtničkih zanimanja.

Svoje struke prezentirat će alatničari, automehaničari, autostruke, bravari, kovači, metalci, plastičari, električari, dimnjačari, građevinari, instalateri centralnog grijanja i plinoinstalateri i plinoserviseri, limari i vodoinstalateri, stolari, soboslikari i ličioci, fotografi, knjigoveže fotokopiraone, kartonažeri, rtv elektroničari i precizni mehaničari, frizeri, kozmetičari, pedikeri i cvjećari, intelektualne usluge, suveniri, zlatari, staklari, optičari, krojači, klobučari, kišobranari, kožna galanterija, krznari, postolari, trgovci, ugostitelji, slastičari, prijevoznici.

Ove godine za posjet Zagrebačkom obrtničkom sajmu se prijavilo 101 škola s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te se očekuje posjet više od 7.000 učenika.