Otvoren 42. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber

Otvoren 42. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber

Davor Puklavec/PIXSELL

Otvoren je najposjećeniji sajam Zagrebačkog velesajma - Interliber. Ovaj najveći sajam knjiga bit će otvoren do nedjelje kada će posjetitelji besplatno moći kupiti i razgledavati knjige više od 350 nakladnika iz 13 zemalja u petom, šestom i sedmom paviljonu.

Oko 130 tisuća posjetitelja očekuje se i ove godine na 42. međunarodnom sajamu knjiga i učila koji se ove godine proširio na još jedan paviljon. Uz najbogatiju ponudu knjiga i učila na jednom mjestu na sajmu je organizirano preko 200 pratećih programa te brojna gostovanja domaćih i stranih autora, predstavljanje novih naslova, razgovori s književnicima i susreti nakladnika.

- Ponuda je zaista raznolika, prisutni su svi oni koji nešto znače na hrvatskoj nakladničkoj sceni i nudi se sve. Kako su različiti afiniteti u pogledu knjige tako ovdje možete naći putopise, autobigrafije, romane i krimiće, sve ono što nekoga zanima, a svakoga nešto zanima - rekao je voditelj Interlibera Zoran Ušurić.

Najveću gradsku knjižnicu na Velesajmu već prvoga dana posjetio je veliki broj ljudi koji su zadovoljni ovogodišnjom ponudom.

Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera je znanje i učenje, čemu su posvećeni petak i subota kada će se predstaviti najbolje hrvatske i svjetske srednje škole, fakulteti, jezični tečajevi, programi za obrazovanje odraslih te dodatne stručne i poslovne edukacije.