Otvoren Centar za preventivnu medicinu

Otvoren Centar za preventivnu medicinu

Davor Puklavec/PIXSELL

Na današnji Svjetski dan zdravlja, obilježava se 65. obljetnica Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Tom prigodom je otvoren Centar za preventivnu medicinu koji će omogućiti da pacijent na jednome mjestu dobije sve preporuke o kvalitetnom načinu života.

Na Svečanoj konferenciji sudjelovaao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i gradonačelnik Milan Bandić, koji su otvorili Centar za preventivnu medicinu. Građanima će ovaj Centar ponuditi brojne usluge i savjetovanja u svrhu očuvanja i unaprjeđenja zdravlja, usvajanja zdravijeg stila života te smanjenja rizika od kroničnih bolesti.

Preporuke će obuhvaćati savjetovanje o zdravoj prehrani, najboljem načinu rekreacije. Od ravnatelja Zavoda doktora Zvonimira Šostara doznajemo koje su to novosti. To će biti screening pretraga: testovi intolerancije na hranu, limfna drenaža uz pomoć specijalnog aparata koji smo kupili, imamo kineziologa uključenog u vježbanje, nutricionista će dati savjete što i kako jesti, izjavio je Šostar.

U povodu obljetnice Zavoda "Dr. Andrija Štampar" snimljena je i milenijska fotografija zaposlenika Zavoda za javno zdravstvo.