Otvoren Modni centar Dubec u sklopu tržnice

Otvoren Modni centar Dubec u sklopu tržnice

Večeras je gradonačelnik Milan Bandić otvorio Modni centar Dubec u sklopu Tržnice Dubec. U izgradnju se krenulo kako bi se našlo trajno rješenje za prodavače tekstila s okretišta Borongaj. Prodavači su zadovoljni.

Na šest tisuća kvadrata nalaze se 52 modula - kućice, a središnji prostor uređen je kao trg kako bi se prostor mogao koristiti i nakon predviđenog rada Tržnice. 

Da su prodavači zadovoljni, potvrdila je Sanja Glasnović u ime zakupaca obrta, kao i voditelj Tržnica Zagreb Stanko Gačić koji je dodao - htjeli smo zaštiti, osigurati i poticati ovaj način trgovanja u Zagrebu. Znamo uvjete koji su vladali na Borongaju, a ovdje smo im omogućili moderne uvjete 21. stoljeća.

U okviru Modnog centra Dubec u 37 modula svoje je mjesto našlo 22 obrta s Borongaja, a u preostalim kućicama predviđena je prodaja mesa, voća, povrća, jaja, tjestenine i sličnih proizvoda. Osigurana je struja u svim modulima, a u blizini se nalazi i WC.

Projekt čija vrijednost iznosi više od 13 milijuna kuna se skovao u frizeraju, na sebi svojstven način objasnio je gradonačelnik Milan Bandić koji je zasluge pripisao svojoj frizerki "Keti" koja ga je upozorila na nezadovoljstvo obrtnika dok su bili na Borongaju.

Prodavači će lakše dočekati zimu uz grijanje, a vjerni kupci su svoj put do Modnog centra Dubec već našli.