Otvoren park u spomen na oca Vjenceslava Miheteca

Otvoren park u spomen na oca Vjenceslava Miheteca

Nakon što je prije godinu dana na Bukovcu postavljen spomenik, danas je tamo otvoren i park u spomen na oca Vjenceslava Miheteca. Karmelićanin Mihetec bio je dugogodišnji župnik remetske župe "Uznesenja blažene Djevice Marije" i upravitelj svetišta "Majke Božje Remetske". Umro je prije tri godine.

Imenovanje parka u spomen ocu Mihetecu inicirali su stanovnici Bukovca.

Znamo da je on bio iz naroda i za narod, da je brinuo o siromašnima, volio i bavio se djecom, dakle, svima onima kojima je pomoć bila potrebita, i nikada nije odustao od onoga svojega poslanja a to je da radi s ljudima za ljude. Prema tome, najmanje što smo mogli učiniti od strane Gradske skupštine, a to je da prođemo kroz ove procedure i da imamo danas park oca Vjenceslava Miheteca, rekao je predsjednik Gradske skupštine, Andrija Mikulić.

Na svečanom otkrivanju ploče s imenom parka oca Miheteca bio je i gradonačelnik Milan Bandić, Malo je osoba koje sam upoznao, a da su s iskrenom predanosti, ljubavi i poniznosti živjeli svoj poziv te koji su bilo toliko vezani uz svoj zavičaj i da su ga tako voljeli kako je naš Slavek Mihetec ljubio svoje Remete i svoj grad Zagreb. 

Otac Vjenceslav Mihetec bio je i jedan od duhovnika u našoj emisiji "Hvaljen Isus i Marija".