Otvoren Park Zvonimira Milčeca

Otvoren Park Zvonimira Milčeca

foto: A. Knezović - Kaurić

Dobri duh Zagreba, novinar i književnik Zvonimir Milčec, dobio je svoj park na Trešnjevačkom trgu. Donedavno šikara, taj je park sada očišćen, osvijetljen i opremljen najsuvremenijim dječjim spravama zahvaljujući proljetnoj akciji "Svi na zeleno" Radio Sljemena i udruzi "Zelene Stope", u suradnji s Gradom Zagrebom.

Uređenje parka započeto je u svibnju ove godine i trajalo je četiri tjedna. Obuhvatilo je obnovu i proširenje dječjeg igrališta, te postavljanje potpuno novih sprava za igru i antistresne podloge. Postavljena su nova tijela javne rasvjete, ograda oko cijelog parka, te su zamijenjene klupe. Uređene su staze, dva nova ulaza i zelene površine. Izvedeni radovi vrijedni su milijun kuna.

Park Zvonimira Milčeca jedna je od prvih uređenih zelenih površina na području stare Trešnjevke. Kao takav poznat je još 30-tih godina prošlog stoljeća kada je u njegovoj neposrednoj blizini počela prodaja na tržnici "Pod Črešnjom" (danas Trešnjevačka tržnica). Nalazi se na oduvijek frekventnom prostoru koji je okupljalište građana iz raznih dijelova grada,a osobito s Trešnjevke. Na otvorenju Parka Zvonimira Milčeca uz okupljene građane prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

U prilogu izvješaj novinarke Doroteje Brljak Sunajko.