Otvoren prvi dnevni boravak za beskućnike

Otvoren prvi dnevni boravak za beskućnike

Jurica Galoic/PIXSELL

Dnevni boravak za beskućnike - jedini takav na području Grada i Županije otvoren je u 5 do 12 sati u prostorijama Udruge Dom nade, u Ulici Huga Badalića 11 na Trešnjevci.

U Dnevni boravak za beskućnike socijalno ugroženi će moći obaviti osnovnu higijenu, oprati rublje, koristiti internet ili skuhati obrok. Za razliku od prihvatilišta i pučkih kuhinja Dnevni boravak za beskućnike radi na resocijalizaciji, rekao je Koordinator dnevnog boravka Danijel Vuga: "Naši se korisnici žele aktivirati, žele ponovo stati na svoje noge i reintegrirati se u društvo. Dnevni je boravak zamišljen sasvim svojim programima i aktivnostima da im može pomoći u tome."

Prihvatilište u Badalićevoj dnevno će moći primiti 15-tak beskućnika kojima će do 16 sati na raspolaganju biti psiholog, teolog i socijalni radnik radi pomoći u traženju posla.

Mjesečna članarina za korištenje dnevnog boravka iznosi 10 kuna, što daje osjećaj da ne primaju milostinju. Osim toga, korisnici imaju obvezu sudjelovati u radovima i dovršavanju boravka, zaključio je Vuga.