Otvoren sajam "Pravo doba - sajam za zrele generacije"

Otvoren sajam "Pravo doba - sajam za zrele generacije"

Foto: Radio Sljeme

Na Zagrebačkom Velesajmu otvoren je sajam "Pravo doba - sajam za zrele generacije". Na sajmu će se govoriti o temama i problemima s kojima se susreću ljudi zrelije dobi, a svoje će proizvode i usluge predstaviti 83 izlagača iz deset zemalja.

Naši stariji sugrađani ovih će se dana moći educirati, ali i rekreirati te uživati u kulturnim sadržajima na sajmu koji je specijaliziran za teme treće životne dobi. Cilj sajma je usmjeriti oči javnosti prema toj najmudrijoj generaciji te pokazati kako je svako doba ono doba, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

- Nastojali smo u tri dana prezentirati što više aktivnosti koje Grad Zagreb pa i susjedne nam zemlje pružaju za naše starije sugrađane. Ono što smo vidjeli da naše starije sugrađane najviše zanima su ti zdravstveni programi, mjerenje šećera, krvnog tlaka, gustoća kostiju, a po prvi puta nam se pridružila i stomatološka klinika s kontrolom zubi i zubne šupljine - rekla je Romana Galić.

Ulaz na sajam je besplatan za sve posjetitelje, a otvoren je do subote.