Otvoren Vinocom u hotelu Esplanadi

Otvoren Vinocom u hotelu Esplanadi

Robert Anic/PIXSELL

13. po redu Zagreb Vinocom otvoren je u Hotelu Esplanade. Riječ je o međunarodnom festivalu vina i kulinarstva na kojemu će dva dana, danas i sutra sudjelovati domaći i europski proizvođači hrane i vina.

Mirisi i okusi najpoznatijih hrvatskih, ali ništa manje poznatih europskih vina proširili su se prostorijama hotela Esplanade. Više od tristo proizvođača na nekoliko desetaka štandova posjetiteljima predstavlja najbolje berbe naglasio je organizator Ivan Dropulić. Mislim da smo s ovakvim manifestacijama uspjeli podići vino na viši nivo, da smo barem sve u ovoj zemlji radili kao vino, bila bi to drukčija jedna priča i ne bi imali toliko problema, naglasio je Dropulić i dodao. Ovo je najtraženiji festival, traži se uvijek mjesto više pa i ove godine, ali nismo mogli sve prihvatiti koji su htjeli izlagati. 

Da je riječ o jednom od najprestižnijih vinskih festivala potvrdio je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Ne samo ovaj Vinocom, nego i svi ostali,a li ovaj posebno za mene je najprestižniji takav festival i ne samo to nego i dobra prilika da se upoznaju proizvođači, ugostitelji i hotelski lanci, zaključio je Tolušić. 

Posjetitelji će spomenuti festival moći posjetiti i sutra.