Otvorena izložba "Zagreb, jeste li znali"

Otvorena izložba "Zagreb, jeste li znali"

Patrik Macek/PIXSELL

Riječ je o projektu gradskog Odjela za statistiku, koji svakodnevno prikuplja, objedinjuje i interpretira podatke iz različitih izvora, koji se potom koriste za planiranje i provedbu projekata Grada Zagreba.

Izložba je postavljena na engleskom i hrvatskom jeziku, kako bi, uz Zagrepčanke i Zagrepčane, hrvatsku metropolu na ovaj način mogli upoznati i brojni posjetitelji iz Hrvatske i inozemstva  koji borave u Zagrebu tijekom prosinca i siječnja.

Zagreb je metropola u kojoj živi više od 800 tisuća stanovnika, grad koji se iz godine u godinu razvija i danas je jedan od najatraktivnijih europskih gradova za život, koji je uvijek u pokretu – svakoga dana, javnim prijevozom preveze se više od 772 tisuća putnika.

Zagreb je središte hrvatskih umjetnika i kulture – grad s najviše kazališta i muzeja u Hrvatskoj. Samo u protekloj su godini gradski muzeji i kazališta zabilježili više od 1.8 milijuna posjeta.

Ovo su samo neki od brojnih podataka koji naš grad čine suvremenom europskom prijestolnicom!“, ističe Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.

Projekt je pripremio Odjel za statistiku, koji svakodnevno prikuplja, objedinjuje i interpretira podatke iz različitih izvora, koji se potom koriste za planiranje i provedbu projekata Grada Zagreba i drugih korisnika.

Jedna od publikacija za koju je zadužen Odjel za statistiku je i Statistički ljetopis Grada Zagreba, a čije će ovogodišnje, 68. izdanje po redu, biti promovirano 20. prosinca 2019.

Odjel je osmislio i inovativni način prikaza statističkih podataka – Statistički atlas gradskih četvrti, koji svima omogućuje da istraže svoju četvrt kroz prizmu mnogima nepoznatih statističkih podataka!

Ulaz na izložbu je slobodan, a radno vrijeme ZgForuma tijekom trajanja izložbe bit će od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati.