Otvorena trgovina za školske uniforme robne marke S-Chool by URIHO

Otvorena trgovina za školske uniforme robne marke S-Chool by URIHO

HRT, Radio Sljeme

Ustanova URIHO otvorila je jedinstveni dućan. Radi se o specijaliziranoj trgovini sa školskim uniformama, a ideja za ovu suradnju došla je iz Grada. Ovaj projekt omogućava osobama s invaliditetom pravo na rad i zapošaljavnje. Tako su u novoj prodavaonici zaposlene tri osobe s invaliditetom.

Osobe s invaliditetom danas su marginalizirane, ali ne i za URIHO. URIHO je do sada isporučio oko 95 tisuća odjevnih predmeta i 25 tisuća cipela na čemu je radilo 517 zaposlenih osoba, od kojih je gotovo 60 posto zaposleno osoba s invaliditetom. 

U 48 škola koje su izrazile želju, potpuno ili djelomišno, obukli određenim proizvodima koji se sastoje od majica s kratkim i dugim rukavima, vestom i odgovarajućim papučama ili tenisicama, objasnio je ravnatelj ustanove URIHO, Josip Držaić.

URIHO je zadnjih godina uveo i druge hvalevrijedne projekte, inovativne rehabilitacijske modele i programe kao što su radni centar i virtualna radionica kojima i dalje nastoji odražavati, usavršavati radne i radno-socijalne vještine i sposobnosti te pripremiti osobe s inavaliditetom za zapošljavanje.