Otvorena Vinogradska ulica nakon sanacije kolnika

Otvorena Vinogradska ulica nakon sanacije kolnika

HRT: Radio Sljeme

Za promet je otvorena Vinogradska ulica na dionici od Ilice do Andrijevićeve ulice gdje su završili radovi na sanaciji kolnika u dužini od tristo metara u vrijednosti od petsto tisuća kuna. Gradonačelnik je najavio i dovršetak radova u središnjem dijelu grada do kraja mjeseca.

Nakon četiri dana u Vinogradskoj ulici dovršeni su radovi na kolniku na površini od dvije tisuće i dvjesto kvadrata. Gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvaranja ulice podsjetio je na terase koje su u toj ulici bile nelegalno postavljene prije uređenja te najavio dovršetak radova na prometnicama u centru grada.

- Idemo dalje, pobijediti moramo rokove. Negdje do dvadesetog kolovoza moramo izaći iz užeg dijela grada, tamo gdje su glavne prometne transverzale - rekao je Bandić i nastavio:

- Ne može nitko svoje privatne interese stavljati ispred interesa grada. Ovo ovdje što sam ja neki dan vidio, da su pojedinci uzurpirali javni prostor na uštrb građana, a onda nisu htjeli skloniti terase dok se uređuje ulica. Zamislite da su ovdje ostale dvije terase, a ovo uređeno ko špigl - komentirao je Bandić.

U ulici su sa zapadne strane uređena parkirališna mjesta, a na istočnoj su postavljeni stupići pa se na toj strani više ne može parkirati. Time je rasterećen promet, a oslobođena je i traka za vozila hitne pomoći.

- Zamijenili smo postojeći asfaltni kolnik novima, iscrtali smo novu horizontalnu signalizaciju na traženje Vijeća gradske četvrti, povećan je broj parkirnih mjesta i postavljeni su stupići - rekao je voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Željko Dukić.

Gradonačelnik je najavio i dovršetak radova u Vukovarskoj ulici na dionici od Savske do Ozaljske ulice do srijede. Nakon dovršetka radova na glavnim prometnicama u središnjem dijelu grada, radovi će se nastaviti na rubnim dijelovima.