Otvoreno deseto reciklažno dvorište

Otvoreno deseto reciklažno dvorište

Slavko Midzor/PIXSELL

Deseto reciklažno dvorište u našem gradu otvoreno je u Gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak. Ograđeno je i pod video-nadzorom te su u njemu 34 kontejnera za prikupljanje raznovrsnog otpada. Vrijednost dvorišta je tri i pol milijuna kuna od čega je 85 posto financirano iz europskih fondova.

Uz 8 mobilnih, Zagreb od danas ima 18 reciklažnih dvorišta te, ističe gradonačelnik Milan Bandić, 1027 zelenih otoka - Grad Zagreb se primiče brojci od 40 posto odvojenog prikupljanja otpada i do 2020. ćemo kvotu koju imamo zadanu ispuniti. 

Gradonačelnik Bandić tvrdi da je strategija gospodarenja i upravljanja otpadom na zavidnom nivou. Napominje da Zagreb po tom pitanju, prednjači u Hrvatskoj - Potpisali smo sporazum za kompostanu u Novskoj. Na dvije lokacije u gradu imat ćemo drobilice građevinskog materijala, a Centar za gospodarenje otpadom na Resničkom rukavcu će biti za grad Zagreb i županiju.

Novim reciklažnim dvorištem zadovoljan je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Pščenica Žitnjak , Dragan Vučić - Stvorena je jedna velika mogućnost legalnog i besplatnog odlaganja gotovo svih vrsta komunalnog otpada za sve naše građane. Nadamo se da će to i naši građani prepoznati. 

Kada je riječ o upravljanju otpadom, gradonačelnik je rekao da će se poštivati sve regulative europske unije.