Otvoreno novo autobusno okretište u Dumovcu

Otvoreno novo autobusno okretište u Dumovcu

Foto: Grad Zagreb

U Dumovcu je otvoreno okretište autobusa u blizini Skloništa za nezbrinute životinje i novouređenog groblja i krematorija za kućne ljubimce. Autobusi na liniji 276 između Kvaternikova trga i Dumovca sada voze 850 metara duže. S novog stajališta do Kvatrića provozao gradonačelnik Milan Bandić.

- Puno nam znači ova linija. Užasno je hodati ovuda, pogotovo kada je snijeg - objasnila je mještanka Marica koja je dodala kako će joj ova linija skratiti petnaestak minuta vremena jer je obično putovala vlakom ili pješice. Da će nova linija najviše značiti školarcima rekla je jedna od njih, Helena. - 20 minuta ujutro prije škole puno mi znači, naročito jer ne moram hodati puno. Jedan dio prolazimo i kroz šumu i strah me je pa se veselim ovome.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je prilikom otvaranja najavio još jedno poboljšanje u javnom prijevozu na području naselja Dumovec. Minibus bi trebao povezati ovo novo okretište s onim u Sesvetskom Kraljevcu kod naselja Iver. Tako će i na tu stranu Dumovčani moći putovati prema središtu grada, budući da iz Sesvetskog Kraljevca autobus vozi za Borongaj. Potvrdio je to i predsjednik mjesnog odbora Dumovec, Branko Frančević.

Uz azil za životinje Dumovec dovršeni su groblje i krematorij za kućne ljubimce čije otvaranje možemo očekivati na proljeće, najavio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu dumovečko Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.