"Ovo je najbolji Advent do sada!"

"Ovo je najbolji Advent do sada!"

Matija Habljak/PIXSELL

Nakon što je izašao iz bolnice, gradonačelnik Milan Bandić nastavio je sa svojim aktivnostima. Jučer je posjetio, između ostalog, i Advent na Gornjem Gradu. Prošetao je tunelom Grič, Strossmayerovim šetalištem te Klovićevim dvorima.

Na štakama, polagano, gradonačelnik Milan Bandić prošao je tunelom Grič te se onda popeo na Strossmayerovo šetalište. Tamo je, zajedno s direktoricom turističke zajednice našeg grada Martinom Bienenfeld, na svjetlosnoj instalaciji upalio fenjer.

Prošao je gradonačelnik cijelo Strossmayerovo šetalište i završio u Klovićevim dvorima, a pri tome se slikao s prolaznicima, degustirao kuhano vino te se pozdravljao s uličnim prodavačima.

Zadovoljan je gradonačelnik ovogodišnjim Adventom, Kada čovjek sve ovo pogleda, od Ledene bajke na "Tomislavcu" do Europskog trga, od Europskog trga do Trga Republike Hrvatske pa preko Bogovićeve, Varšavske pa od Streljačke do Gradeca, ne može reći da nismo uzalud bili tri puta najbolji Advent u Europi. Neka mnogi dođu od onih od kojih smo mi učili prije 10, 12 ili 15 godina, neka dođu, neka nauče od Zagreba kako se radi najbolji Advent. Ja sam i ponosan na to. Ove godine imamo najbolji Advent nego sva tri puta do sada. 

Bandić je posebno isticao sigurnost glavnog grada, Najponosniji u ovih 18 i pol godina sam na otvorenost i sigurnost našeg grada. Ne samo na formalno otvorena vrata koja simboliziraju grad Zagreb na grbu grada Zagreba, nego na otvorenost, sigurnosti, multikulturalnost i mulitietičnost koja se živi. 

Lani je Advent posjetilo više od 120 tisuća gostiju dok će ih ove godine biti još i više, ističe Martina Binenfeld, U postocima smo, za sada, bolji 7 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima. Dakle, to je iznad naših očekivanja jer smo računali da bismo do sada imali oko 5 posto povećanje u dolascima i noćenjima. To je bolje nego što smo predvidjeli. 

Unatoč tome što je u bolnici odlažao zbog plućne embolije desetak dana, gradonačelnik Bandić odmah se vratio svojim svakodnevnim obvezama, a nije odolio ni Adventu.