Ovogodišnji Hanžek s milijun kuna manje

Ovogodišnji Hanžek s milijun kuna manje

Daniel Kasap/PIXSELL

Šest tjedana uoči ovogodišnjeg Hanžekovićevog memorijala, gradonačelnik Milan Bandić i direktorica mitinga Ivana Brkljačić obišli su stadion Mladosti na Savi. Ove godine organizatori na raspolaganju imaju milijun kuna manje.

Obilazeći stadion, gradonačelnik Milan Bandić tražio je moguće nedostatke. "Nema većih problema, staza je na nekim mjestima malo oštećena pa to treba dotjerati, kao i neke dijelove bacališta i skakališta", ocijenio je gradonačelnik.

„Ove godine imamo milijun kuna manje za organizaciju nego li prošle godine, proračun nam je 4.7 milijuna kuna. To se, međutim, neće osjetiti na kvaliteti natjecanja, smanjit ćemo sve ostale troškove. I inače mitinzi našeg ranga imaju tri puta veći proračun, no mi smo stalno među desetak najboljih na svijetu", izjavila je direktorica Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić:

„Miting će opet biti na najvišoj svjetskoj razini, ako ne bolji onda sigurno kao prošlogodišnji. Imamo tri naše sjajne atletičarke koje će sigurno nastupiti. Blanka Vlašić se vratila visinama preko dva metra, a odmah uz nju je i druga naša sjajna visašica, Ana Šimić. Vjerujem da će i naša olimpijska i svjetska prvakinja Sandra Perković riješiti probleme s leđima i biti spremna za pobjedu na domaćem terenu. Iako, doma je najteže pobijediti, sjetite se samo Janice i Ivice na Sljemenu", rekao je gradonačelnik Bandić.

Ovogodišnji "Hanžek" održat će se 2. rujna na Mladosti.