Ovogodišnji maraton izazvao prometni kaos

Ovogodišnji maraton izazvao prometni kaos

FOTO: Goran Stanzl/Pixsell

U maratonu je sudjelovalo 10.000 građana. Održani su maraton od 42 km, polumaraton od 21 i utrka za građane od 5 kilometara. Trčalo se od Trga bana Jelačića Jurišićevom, Martićevom i Vlaškom do Dupca pa natrag istim putem, preko Trga Ilicom do Selske.

Pobjednici maratona su Kenijac Luke Kibet i najbolja srbijanska atletičarka Olivera Jevtic, a polumaratona također Kenijac David Kiprono Metto.

Kako su Zagrepčani unaprijed upozoreni, zbog održavanja 23. zagrebačkog maratona - od 9 do 15 sati u središtu grada za sva je vozila bio zabranjen promet. No nije se radilo samo o najstrožem centru nego o blokadi prometa između sjevernog i južnog dijela i to gotovo cijelom dužinom grada - od Dupca na krajnjem istočnom dijelu do Selske ceste na Črnomercu. U gradu je došlo do prometnog kaosa. Na nekim su se dijelovima stvorile nepregledne kolone - puževim korakom kretali su se automobili, autobusi javnog prijevoza, a tramvaji su vozili izmijenjenom trasom.

Gradonačelnik Milan Bandić je zbog bolova u nozi odustao od trčanja, a svim se građanima ispričao zbog prometnog kolapsa.