Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu otvoren Advent u Zagrebu

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu otvoren Advent u Zagrebu

Marko Lukunić/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić upalio je prvu svijeću na adventskom vijencu spletenom oko zdenca Manduševec na Trgu bana Jelačića. Time je simbolično označen i početak "Adventa u Zagrebu", koji je tri puta bio proglašen najboljim u Europi.

- Zagreb večeras ponovno otvara vrata adventske čarolije. Dok iščekujemo najljepši kršćanski blagdan - Božić, otvaramo vrata našeg grada blagdanskom ozračju, radosti, zabavi, dobroti i zajedništvu. Naš Zagreb postaje istinska predbožića bajka - rekao je gradonačelnik Bandić.

Potom je na Trgu kralja Tomislava otvoren Ledeni park, najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe. Prerezavši vrpcu, Ledeni park zajedno su otvorile izaslanica predsjednika Vlade ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i direktorica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

U Ledenom parku priređena je baletna predstava na ledu "Orašar u Ledenom kraljevstvu", a cijeli je program režirala Anja Maksić Japundžić. Na ledu im se pridružila i klizačka ekipa iz kluba "Pahuljice" s posebnim gostima Lanom Petranović i Antoniom Souza Kordeiruom, trenutno najnagrađivanijim hrvatskim klizačkim parom te mlada klizačica Lana Kosi. Sve je uveličano velikim vatrometom.

Adventska bajka na Zrinjevcu svečano je otvorena od 19 sati, uz koncert Roberta Marekovića i Swingersa, a Zrinjevac je zasvijetlio stotinama lampica.