Perković uzvratila Perez, pet rekorda mitinga i jedan hrvatski

Perković uzvratila Perez, pet rekorda mitinga i jedan hrvatski

Jurica Galoić/PIXSELL

Unatoč prohladnom vremenu u utorak navečer ponajbolji svjetski atletičari na stadionu Mladosti uz Savu priredili su pravi spektakl postavivši čak pet novih rekorda zagrebačkog mitinga, Sandra Perković se vratila pobjedničkim navikama i uzvratila Kubanki Perez za poraz na finalu Dijamantne lige.

Andrea Ivančević je popravila osobni i svoj nacionalni rekord na 100 m prepone, a Sandra Perković po šesti je put u karijeri trijumfirala na mitingu u Zagrebu s hicem od 67.60 metara. Nakon nedavnog, za nju razočaravajućeg nastupa, na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu, na kojem je bila tek treća i tako prekinula niz od 15 pobjeda, Sandra je u Zagrebu pokazala kako je dominantna vladarica ove discipline.

U vrlo lošim uvjetima i na iznimno skliskom bacalištu na stadionu Mladosti bacila je preko 67 metara, a na novinsku konferenciju je došla vidno promukla, s posljedicama bolesti koju vuče od prije finala Dijamantne lige. 

Iznenađeni ste hicem preko 67 metara? A šta se dogodilo u Bruxellesu? Ja sam navikla ljude na velike daljine, prije 20 godina se sa 65 metara, koliko sam bacila u tom finalu, osvajalo zlato na OI. Nakon Bruxellesa nisam imala prospavane noći, ljudi vide da sam razočarana. Došla sam bolesna u Bruxelles i imala sam peh, eto, nakon sedam godina. Danas sam bila Sandra koja baca disk pa makar slomila nogu na mokrom krugu za bacalištu, rekla je Sandra. 

Pobjednički hitac od 67.60 metara došao je u trećoj seriji, u drugoj je bacila 66.10, u petoj 65.80, a u šestoj seriji 64.43 metra. Prvi i četvrti hitac nisu bili ispravni. 

Najljepše je bacati doma. Došla sam u Zagreb poražena, depresivna i to na mokar krug. Presetna sam. Meni je ovih 67.60 metara velika satisfakcija, Ponosna sam na Zagrepčane što su me po ovoj kiši došla podržati. Sandra se tako "osvetila" Kubanki Jaime Perez, koja je slavila u Bruxellesu.