Pet kajkavskih županija i Grad Zagreb danas u Lisinskom

Pet kajkavskih županija i Grad Zagreb danas u Lisinskom

Borna Filic/PIXSELL

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održava se se izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski kulturološki projekt i koncert Kajkavci u Lisinskom koji, između ostalih, organiziraju pet kajkavskih županija i Grad Zagreb.

Zdravstveni turizam, toplice, gastronomija, poljoprivredno gospodarstvo, tradicijske drvene igračke, čipka, sir, zelje, bučino ulje, vino - samo su neke ponude pet kajkavskih županija: Krapinsko - zagorske, Koprivničko - križevačke, Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke I Grada Zagreba.

U Lisinski morate doći isprobati zagorske štruke, najbolje kolače, bučine koštice, vidjeti drvene igračke i na poklon dobiti licitarsko srce iz Marije Bistrice, rekla je voditeljica turistickog ureda Krapinsko-zagorske županije, Sanja Škrinjar. 

Nastupni KUDova, glazbenih sastava, kao I pripadnika povijesnih postrojbi hrvatske vojske, dekor su današnje manifestacije u Lisinskom. Mladen Obadic, dozapovjednik Zrinske garde Čakovec. Zrinska garda Čakovec osnovana je s ciljem da se ne zaboravi slavna obitelj Zrinski koja je ovdje obitovala gotovo 150 godina. Svojim izgledom vraćamo sjećanje na obitelj kao ponos, brend i to ne samo kulturni nego i gospodarski.

Ispred Grada Zagreba, nalazi se Najuzoritija Hrvatska seoska žena, Renata Bedeković, koja nudi zanimljiv domaći sadržaj. Predstavljamo se s autohtonom pasminom, crnom svinjom, odnosno proizvoda kojeg proizvodimo na svom gospodarstvu - kulen, špek, čvarci, krvavica, mast. Sve domaće.

Uz domaće specijalitete neće nedostajati ni glazbe. U 19 sati u Velikoj dvorani započet će koncert naših poznatih kajkavskih izvođača, te modna revija konfekcije Kotka Krapina. Za sve ljubitelje domaćih proizvoda kao I ponuđenih sadržaja ulaz je besplatan.