Petek: "Bandić betonizira Zagreb otkad je vidio Dubai"

Petek: "Bandić betonizira Zagreb otkad je vidio Dubai"

Marko Prpic/PIXSELL

Nacrt konačnog prijedloga Generalnog urbanističkog plana našega grada gradonačelnik Milan Bandić drastično je promijenio nakon povratka iz Dubaija - tvrdi gradski zastupnik progresivnog saveza Naprijed Hrvatska, Renato Petek.

Petek poziva zastupnike da na idućoj sjednici Gradske skupštine GUP ne podrže, jer uključuje devastiranje zelenih površina, što je u prijedlog GUP-a uneseno u razdoblju od 27. ožujka do 2. svibnja ove godine - Uvodom u cijeli postupak donošenja GUP-a, naišao sam na brojne zabrinjavajuće podatke temeljem kojih je unazad nekoliko mjeseci došlo do dramatičnih i ključnih promjena na Nacrt konačnog prijedloga GUP-a o kojem će odlučivati Gradska skupština 10. srpnja. Gradonačelnikov ured, kao i još tri gradska ureda su se referirali na GUP i zbog toga je došlo do izmjena na nekoliko lokacija u gradu. To su Nacionalni stadion u Blatu, Hipodrom, Velesajam i Milerov brijeg iznad Črnomerca. Sad će nestati zelene površine na hipodromu i zbog toga zaključujem da gradonačelnik Bandić želi ukrasti Zagreb.
 
Podsjetimo, arhitekti i urbanisti zatražili su jučer u otvorenom pismu Gradu Zagrebu sudjelovanje struke i javnosti pri izmjeni GUP-a, navodeći da nacrt izmjena toga plana za "Zagreb City" nije javno raspravljen te da je njegovo donošenje proceduralno neprihvatljivo.