Petrovo u Kašini - obljetnica Župe Sv. Petra i Pavla

Petrovo u Kašini - obljetnica Župe Sv. Petra i Pavla

Foto: Župa Sv. Petra i Pavla

Župa Sv. Petra i Pavla Kašina obilježava veliki jubilej, 800 godina postojanja, zbog čega se od danas pa sve do nedjelje održava tradicionalna manifestacija "Petrovo u Kašini" u svečanijem izdanju nego inače.

Petrovo se i danas svečano obilježava u Župi Sv. Petra i Pavla Kašina koja proslavlja 800 godina svojega postojanja.

Blagdan sv. Petra i Pavla svečanom misom u župnoj crkvi obilježen je jučer, a za župljane i posjetitelje organiziran je bogat kulturno-umjetnički i zabavni program koji započinje večeras izložbom zidnjaka i ručnih radova prigorskoga kraja u organizaciji žena Kašina.

Današnji program završava koncertom popularne duhovne glazbe Alana Hržice i ''Božje slave'' te tamburaškim sastavom ''Fijakeri'', a nastavlja se kroz subotu i nedjelju.

Za one najmlađe organizirane su i dječje likovne radionice, a ljubitelji domaće kuhinje uživat će u degustaciji prigorskih jela i slastica u organizaciji poznate manifestacije ''Kaj su jeli naši stari''.

Predsjednik kulturno-umjetničkog društva ''Kašina'' Miljenko Bertović najavio je program koji vas narednih dana očekuje u Kašini. 

Subotnji će program započeti natjecanjem u pripremi lovačkog gulaša i koncertom puhačkog orkestra DVD Kašina, a završit će nastupom tamburaškog sastava ''Aleja'' i ''Najboljim hrvatskim tamburašima''.

Posljednji će dan, nedjelja, započeti svečanom svetom misom u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla, nakon čega će biti poslužen besplatni grah. Popodne će biti obilježeno malonogometnim turnirom, a završit će folklornim susretima i nastupom grupe ''Nova''.