Petruševčani i dalje odlučno protiv doseljenja Roma

Petruševčani i dalje odlučno protiv doseljenja Roma Petruševčani i dalje odlučno protiv doseljenja Roma

Stanovnici Petruševca održali su zbor građana na kojem su se ponovno usprotivili doseljenju 30-ak problematičnih romskih obitelji u zgradu u Novom Petruševcu. Kažu da gradonačelnik gradskom imovinom upravlja kao da je njegova vlastita.

130 Petruševčana jednoglasno je reklo "ne" prenamjeni zgrade u Novom Petruševcu u stambeni prostor. 30-ak romskih obitelji, koji se i sami protive preseljenju nazivajući novu zgradu koncentracijskim logorom, ondje bi trebali biti preseljeni iz Plinarskog naselja i Novog Jelkovca. Prvi prosvjed Petruševčani su održali prije više od mjesec dana, u međuvremenu su se sastali s gradonačelnikom, no kažu, razgovor nije urodio plodom. Građani ističu da Novi Petruševec nema ambulantu ni dječje igralište, a škola koja radi u tri smjene premala je i za postojeće stanovništvo pa bi doseljenje velikog broja novih obitelji dodatno opteretilo već prekapacitirano naselje.

Građani ističu da Grad ignorira njihove apele, a od pozvanih predstavnika vlasti na jučerašnjem zboru građana pojavili su se samo vijećnici Gradske četvrti Pešćenica-Žitnjak čiji vijećnik Zdravko Čabraja kaže da su učinili sve što je u njihovoj moći kako bi apeli Petruševčana stigli do gradske vlasti.

Peticiju za zadržavanje tehnološkog parka i protiv prenamjene u stambeni prostor za socijalno zbrinjavanje potpisalo je 1.725 građana koji gradonačeniku Milanu Bandiću poručuju - Gradonačelniče, ne stvarajte od Petruševca još veći socijalni geto.