Plac Mljac - Ljeto na Trešnjevačkom placu

Plac Mljac - Ljeto na Trešnjevačkom placu

Facebook: Plac Mljac

Trešnjevački plac od jučer navečer dobio je novo ljetno ruho. Na njemu je započela manifestacija "Plac - Mljac, ljeto na Trešnjevačkom placu". Svakoga dana od 19 sati pa do ponoći posjetitelji placa mogu kupiti svježe voće i povrće te uživati u raznolikoj gastro ponudi i glazbenom programu.

Noćni plac na kojem do ponoći možete kupiti špeceraj otvoren je s ciljem oživljavanja gradskih kvartova i placeva u vruće ljetne dane. U maštovito uređenom prostoru za druženje i ispijanje voćnih sokova i koktela posjetitelji mogu uživati u originalnim i autohtonim programima te kupiti svježe voće i povrće.

Preko dana Trešnjevački plac je živa i šarena tržnica, no večernjim satima do jučer je zjapila prazna. No, narednih se večeri na njoj građani mogu opustiti uz bogati glazbeni program od starih zagrebačkih šansoni do zabavne i latino glazbe. Iz organizacije Vedran Galić istaknuo je kako se radi o jednom od najautentičnijih festivala u gradu jer Plac Mljac ujedno promovira i sam kvart te pokazuje kako kvartovi mogu biti turistički zanimljivi.

- Svake večeri su dupli glazbeni programi, od starogradskih pjesama do zabavnih izvođača, poput Karle Krmpotić, Ane Bustruc, Rikarda Luka, zabavno, ugodno. Gastro ponuda ide od hladnih juha pa sve do specijaliteta i starih zagrebačkih recepata poput jabuke u šlafroku. Noćna tržnica definitivno je specifična, dakle, osoba može doći s posla, sjesti, obaviti kupovinu, popiti piće, poslušati glazbu i vratiti se kući s vrećicom namirnica - rekao je Galić.

Ulaz na festival za sve je posjetitelje besplatan, a odvija se do sedmog ovog mjeseca, i zato "budi faca i svrati do placa".