Place2go održat će se od 16. do 18. ožujka

Place2go održat će se od 16. do 18. ožujka

Igor Kralj/PIXSELL

Međunarodni sajam turizma Place2 go održat će se i ove godine u našem gradu. Koje su novosti ovogodišnjeg sajma i što očekuje njegove posjetitelje najavile su na današnjoj konferenciji za medije direktorica sajma Damjana Domanovac i direktorica turističke zajednice Zagreba Martina Binenfeld.

Sedmi po redu i do sada najveći sajam turizma ugostit će više od 180 izlagača, a zagrebačka arena tako će od šesnaestog do osamnaestog ovog mjeseca biti mjesto gdje će se posjetitelji pobliže upoznati s turističkom ponudom dvadeset i jedne zemalje svijeta.

Direktorica sajma Damjana Domanovac objašnjava kako je prvi dan isključivo poslovnog karaktera i bit će otvoren samo za poslovne posjetitelje, a preostala dva dana otvorena su za sve posjetitelje i ulaz je besplatan. 

Osim izlaganja rekordnog broja destinacija sajam je i edukativnog karaktera gdje će posjetitelji moći sklopiti nove poslove, ali i kroz prigodne radionice čuti najnovije informacije iz svijeta turizma. Važnost sajma naglasila je i direktorica turističke zajednice našeg grada Martina Binenfeld. U turističkoj zajednici grada Zagreba posebno smo ponosni što se baš u Zagrebu održava jedini sajam turizma u našoj zemlji što ga čini važnim ne samo za Zagreb već i za cijelu Hrvatsku, istaknula je.

O važnosti i popularnosti događaja govori podatak da ga je u proteklih šest godina posjetilo više od osamdeset tisuća posjetitelja, a s obzirom na to da je jedini takav sajam u našoj zemlji zasigurno će doprinijeti u sklapanju novih poslova i promociji domaćeg turizma u svijetu.