Planinarski domovi na Sljemenu rade

Planinarski domovi na Sljemenu rade

Udruge ugostitelja Sljemena obavještava da planinarski domovi, kojima je zbog palog drveća cestom i planinarskim stazama onemogućen prilaz na Sljeme, ipak rade i traže pomoć od Grada Zagreba.

"Udruge ugostitelja Sljemena okuplja sve planinarske domove i objekte koji rade na Sljemenu, osim hotela Tomislavov dom i apartmanske kuće Snježna kraljica, koji su pod Zagrebačkim holdingom. Nakon olujnog nevremena 11. studenoga koje je zahvatilo i poharalo Medvednicu, Sljeme i sljemenska cesta zatvoreni su za sav promet sa zagrebačke strane. Prolaz sa zagorske strane je prohodan", stoji u priopćenju Udruge sljemenskih ugostitelja.

"Svjedoci smo da nam je priroda i ovaj put pokazala koliko može biti surova. Shvaćamo ozbiljnost situacije i dovoljno smo strpljivi, jer svi godinama radimo u uvjetima koje planina daje. Međutim, moramo upozoriti planinare i izletnike da planinarski domovi kojima je onemogućen prilaz na Sljeme, i cestom i planinarskim stazama - rade."

"Glasno ćemo razmisljati, a Vas molimo da nas saslušate!

Je li se netko od mjerodavnih zapitao kako i na koji način će opstati planinarski domovi ako ovo portraje, odnosno ako se ne sanira palo drveće i prohodnost ceste. Napominjemo i dolazak predstojeće skijaske sezone? Molim javno gospodina gradonačelnika da nam dogovori sastanak s članovima Udruge da se čuje naša strana priče i ako je moguće osiguraju novčana sredstva od strane grada ili bilo koje druge mjerodavne institucije, kao pomoć planinarskim domovima. Imajte u vidu činjenicu da pripadamo gradskim četvrtima Centar i Medveščak, dakle državna nas tijela tretiraju lokalima u centru grada!

Napominjemo kako zadnja tri dana, unatoč zatvorenoj cesti, autobus ZET-a, doduše mali, odvozi i dovozi na posao radnike Tomislavca i Snježne kraljice, pa Vas pitamo za koga isti radnici dolaze na posao? Misli li itko na radnike ostalih planinarskih domova? Tomislavac i Snježna kraljica financiraju se od gradskog novca u čiji proračun uplaćujemo i mi sami, prirezom i porezom na potrošnju grada Zagreba.

I na kraju unatoč svemu navedenome planinarski domovi na Sljemenu otvoreni su i rade prema rasporedu kao i obično", zaključuje u priopćenju Živana Rumbak iz Udruge ugostitelja Sljemena.