Plastika i papir odvozit će se svaki tjedan!

Plastika i papir odvozit će se svaki tjedan!

foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Od danas Čistoća odvozi plastiku i papir svaki tjedan, a ne dvaput mjesečno kao dosada. Također, predsjednica Uprave Holdinga i direktor Čistoće imaju zeleno svjetlo od gradonačelnika za kadrovsku i organizacijsku čistku u toj holdingovoj podružnici jer je očito da se Zagreb guši u smeću.

- Nije mene nitko prevario, nego sam ja bedak što sam vjerovao, a kad vjerujete, a da ne provjeravate, onda završi ovako kako je završilo - odgovor je gradonačelnika Milana Bandića na pitanje jesu li ga suradnici prevarili kada su mu rekli da je opravdano poskupljenje fiksnog dijela naknade za odvoz otpada na 68,57 kuna (s PDV-om) od 1.veljače. Naime, u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" u srijedu, potvrdio je da će od 1.travnja sniziti fiksnu naknadu za 25 do 30 posto. No, u međuvremenu ćemo morati plaćati, nekome i višestruko, veće račune.

Šokiran je (ne)funkcioniranjem gradske Čistoće i kaže da je "dao zeleno svjetlo za radikalnu kadrovsku i organizacijsku čistku" u toj tvrtki.

Osim toga, Bandić tvrdi da je jučer naložio Čistoći da se, od danas, plastika i papir odvoze svaki tjedan, a ne, kako stoji u Odluci, dvaput mjesečno.

- Idemo na izmjenu Odluke i javno savjetovanje novo 30 dana gdje ću predložiti smanjenje fiksnog dijela 25 do 30 posto. Nažalost, morat ćemo poštovati Odluku i Zakon koji smo donijeli. Morat ćemo plaćati po novoj Odluci od 60 kuna plus PDV za fiksni dio.-

Također, Bandić je priznao kako su zeleni otoci pretrpani smećem i najavio da će dio njih biti ukinut. Građanima je obećao da će, u roku od mjesec dana, svi zeleni otoci biti očišćeni.