Pobjednici 24. Zagreb maratona Kenijka i Etiopljanin

Pobjednici 24. Zagreb maratona Kenijka i Etiopljanin Pobjednici 24. Zagreb maratona Kenijka i Etiopljanin
Nina Đurđević/PIXSELL Nina Đurđević/PIXSELL
Goran Jakuš/PIXSELL Goran Jakuš/PIXSELL
Goran Jakuš/PIXSELL Goran Jakuš/PIXSELL
Nina Đurđević/PIXSELL Nina Đurđević/PIXSELL
Goran Jakuš/PIXSELL Goran Jakuš/PIXSELL

Goran Jakuš/PIXSELL

Zagrebački maraton i ove je godine zatvorio središte grada za promet. Tramvajski promet bio je preusmjeren, a automobili su stvarali gužve na obilaznim pravcima oko središta grada. Kiša koja je neumoljivo padala nije spriječila ni velik broj rekreativaca da otrče najkraći krug utrke.

Etiopljanin Gadisa Birhanu Shumie pobjednik je Zagreb maratona u muškoj konkurenciji uz novi rekord staze (2:13:10), a među maratonkama najbolja je bila Kenijka Stellah Jepngetich Barsosio (2:38:34). Trčalo se po lošem kišnom vremenu, no unatoč tome na startu na Trgu bana Jelačića u nedjelju ujutro našlo se nekoliko tisuća maratonaca, polumaratonaca i rekreativaca.

Najbolji hrvatski maratonac bio je Zoran Žilić koji je u cilj ušao 20 minuta nakon pobjednika. Kod žena nešto je bolje prošla naša maratonka Matea Matošević koja je za odlično četvrto mjesto iza tri Kenijke otrčala šest minuta sporije od pobjednice i svega petnaest sekundi sporije od trećeplasirane. Iza Matošević poredalo se još osam domaćih maratonki.

U polumaratonu je pobjedu odnio Kenijac Hillary Kiptum Kimaiyo (1:04:00), a u ženskoj konkurenciji slavila je njegova sunarodnjakinja Rebecca Korir (1:13:32).