Počela humanitarna akcija za djecu Vukovara

Počela humanitarna akcija za djecu Vukovara

"Pax et Bonum za djecu Vukovara" humanitarna je akcija kojom se prikupljaju sredstva za nabavu opreme i obnovu dječjih vrtića u Vukovaru. Od početka tjedna može se nazvati na humanitarni telefon, a održat će se i znanstveni skup te humanitarni koncert.

Za obnovu dječjih vrtića Vukovar 1 i 2 te za nabavu opreme za njih, u ponedjeljak je počela humanitarna akcija "Pax et Bonum", a trajat će do kraja studenog.

Tako se već može nazvati na humanitarni telefon na broj 060 9004, dok će 12. listoapada biti održan znanstveni skup "Europa i kultura sjećanja" te 13. listopada humanitarni koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 

- Na koncertu sudjeluje zbor Gradišćanskih Hrvata "Pax et Bonum", Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Jasna Zlokić i Matko Jelavić, klapa Rikordo, trmburaši iz Varaždina te djeca iz vrtića iz Vukovara - rekao je eisenstadtski biskup Ägidius Zsifkovics, uz udrugu Gradišćanskih Hrvata, organizator akcije.

Cijelim projektom zadovoljni su i u Gradu Vukovaru - Ova akcija još jedanput pokazuje koliko je Vukovar Hrvatima u srcu, koliko Vukovar ima istinskih prijatelja, ne samo unutar Republike Hrvatske nego i među hrvatskom dijasporom - rekao je zamjenik tamošnjeg gradonačelnika, Marijan Pavliček.

Nadamo se da će oko 800 djece dječjih vrtića u Vukovaru s osmijehom dane provoditi u svojim novim prostorijama.