Počela obnova dijela Doma za starije sveta Ana

Počela obnova dijela Doma za starije sveta Ana

Nel Pavletic/PIXSELL

Počelo je uređenje Doma za starije osobe Sveta Ana u Novom Zagrebu. Riječ je o radovima na Odjelu za oboljele od Alzheimerove bolesti. Na obnovu se čekalo pet godina, a u novom i obnovljenom dijelu korisnici doma bi trebali boraviti za nekoliko mjeseci.

Osobe oboljele od Alzheimera u Domu Sveta Ana na obnovu svog odjela čekaju godinama, no prema riječima gradonačelnika Milana Bandića koji je jutros otvorio radove, oni bi u novom i uređenom prostoru trebali boraviti za sedam mjeseci. Ovo ovdje što će se raditi kroz sedam mjeseci, preko osam milijuna kuna osigurat će za četrdesetak osoba oboljelih od Alzheimera ugodan smještaj, potvrdio je gradonačelnik Milan Bandić. 

Nakon uređenja, ovo će biti najveći odjel za oboljele od Alzheimera potvrdila je ravnateljica doma Luca Slišković , a naglasila je koliko će obnova značiti oboljelim osobama. Ova bolest je vrlo specifična jer kad čovjek oboli od Alzheimerove bolesti onda ne samo da on ima dijagnozu, nego puca i cijela njegova obitelj što znači skrb od 24 sata, a to ne može biti samo u okviru obitelji, zaključila je Slišković.

S obzirom na to da je broj osoba oboljelih od Alzheimera u stalnom rastu ovakva i slične inicijative gradske uprave su itekako potrebne