Počela škola!

Počela škola!

foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Počela je nova školska godina. U klupe će prvi put sjesti i četrdesetak tisuća prvašića, među kojima je i 7.313 zagrebačkih. Vozači se pozivaju na dodatni oprez.

U povodu početka nove školske godine - policija već uobičajeno vozače poziva na dodatni oprez u blizini škola.

Apel vozačima da budu još oprezniji, uputio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. I djecu je zamolio da budu pažljiva u prometu:

"...Dragi školarci, drage učenice i učenici,

Na pragu smo još jedne školske godine, godine u kojoj vas očekuju novi izazovi, nova iskustva, prijatelji.

Vi ste najvrednije što imamo u ovom gradu koji raste i razvija se zajedno s vama. Zato smo osnovnoškolcima ove godine ponovo osigurali besplatne udžbenike, učenicima i studentima čije obitelji nisu u mogućnosti - Grad i dalje sufinancira javni prijevoz, gradimo i obnavljamo škole i dvorane… Činimo sve kako bi vam olakšali školovanje i pomogli da izgradite budućnost kakvu zaslužujete.

Uz apel vozačima da ovih dana, kada počinje škola, budu još oprezniji nego dosad molim vas, dragi moji mladi sugrađani, da budete pažljivi u prometu jer i najmanji trenutak nepažnje može imati kobne posljedice. Kao što uvijek ponavljam, premala smo zemlja i premali grad da bismo dopustili da o vama, koji ste nada ove zemlje i ovoga grada, čitamo na stranicama crnih kronika.

Dragi školarci, želim vam uspjeh u učenju, što bolje ocjene i mnogo radosti u novoj školskoj godini.

Sretno!" - navedeno je u poruci gradonačelnika Milana Bandića.

Sreću učenicima, ali i njihovim učiteljima, nastavnicima, profesorima, ravnateljima, stručnim suradnicima i odgajateljima poželio je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Zahvalio im je pri tom što su konstruktivnim prijedlozima pridonijeli da program zdravstvenog odgoja koji će se nastaviti provoditi i u novoj školskoj godini bude još bolji.