Počela Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Počela Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Igor Kralj/PIXSELL

Počela je Smotra Sveučilišta u Zagrebu. Do subote se u Studenskom centru, budući i sadašnji studenti mogu informirati o studijskim programima, upisima te smještaju tijekom studiranja. Uz 34 sastavnice zagrebačkog, predstavljaju se i brojna druga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole.

"Naša tradicija - vaša budućnost" moto je ovogodišnje Smotre Sveučilišta. Najstarija je to takava manifestacija u Hrvatskoj na kojoj će ove godine prisustvovati oko 80 sudionika - Želimo omogućiti svim mladima koji ove godine završavaju srednju školu da dobiju potpunu informaciju o svim mogućim studijima koji postoje, ne samo na Sveučilištu u Zagrebu gdje je najveći broj, nego na svim ostalim hrvatskim javnim sveučilištima, ali i na privatnim učilištima - rekao je rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras.

Očekuje se da će Smotru posjetiti oko 15 tisuća građana iz cijele zemlje. Njihovu pozornost fakulteti će pokušati privuči na različite načine: robotima koji plešu, simulatorima vožnje aviona, električnim formulama ili pak filozofskim pitanjima. 

Smotra je otvorena danas i sutra od 10 do 18 sati, a u subotu od 9 do 15. Ulaz je besplatan.