Počeo projekt "Odabrali tate", u tijeku prijave za radionice

Počeo projekt "Odabrali tate", u tijeku prijave za radionice

Tomislav Miletic/PIXSELL

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo pokrenula je projekt "ODABRALI TATE" u sklopu kojeg će nizom aktivnosti pružati pomoć očevima kako bi osvijestili svoju ulogu u roditeljstvu te kao ravnopravni roditelj mogli sudjelovati u životu djeteta.

Osim mnogobrojnih radionica, uspostavit će se i 10 info točaka u knjižnicama, vrtićima i školama s informacijama o projektu. Pomoć i savjet pružat će se svakodnevno elektorničkom poštom, telefonom te kroz individualne i grupne sastanke.

Melita Požgaj iz Udruge za ravnopravno roditeljstvo poziva na uvodno predavanje - Danas je uvod, odnosno predstavljanje našeg projekta koje se punim imenom zove "Odabrali tate - ravnopravno roditeljstvo, najbolji interes djece". Osim predstavljanja projekta koje će trajati od 17 do 19 sati u prostorijama Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci, bit će i prvo predavanje koje će voditi naš predsjednik Oliver Čanić, on će nas uputiti u to što je ravnopravno roditeljstvo, dobrobit djece i kako je vrlo dobro da se, ne samo tate nego i mame i bake i djedovi uključe u naš projekt. Predstavit ćemo i aktivnosti koje ćemo provoditi 10 mjeseci, i kako je bitno da svi zajedno pokažemo jedno zajedništvo u zaštiti prava djece na mamu i tatu, bez obzira na to žive li u braku ili ne.

Više informacija o projektu i tome kako se prijaviti na radionice potražite na stranicama Udruge.