Počinje 2. Festival svjetske književnosti

Počinje 2. Festival svjetske književnosti

foto:literaturamundi.com/program

Brojni književnici, urednici i nakladnici okupit će se od večeras na 2. Festivalu svjetske književnosti. Svečano otvorenje je u Velikoj dvorani Kina Europa u 20.00. sati.

Ovogodišnji festival okupit će od 4. do 12. rujna u Zagrebu tridesetak europskih, svjetskih, regionalnih i domaćih autora, među kojima se ističu: Javier Cercas, Mathias Enard, Sami Michael, Patrick deWitt i drugi, dok od domaćih književnika gostuju Miljenko Jergović, Renato Baretić, Ivica Đikić, Dragutin Lučić, Nenad Rizvanović, pjesnik i esejist Branko Čegec, povjesničar Darko Dukovski, redatelj Rajko Grlić i brojni drugi.

Festival organizira Fraktura a njegov se program osim u središnjem programu "Razotkrivanje", odvija u programima "Književna matineja" i nizu okruglih stolova koji će biti upriličeni u Kinu Europi, te u programu "Pisac i njegov čitatelj" u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Za večerašnje svečano otvorenje najavljeno je gostovanje talijanske spisateljice Francesce Melandri. S njom će na tribini "Razotkrivanje" razgovarati glavni urednik nakladničke kuće Fraktura Seid Serdarević. Melandri će predstaviti hrvatski prijevod svojeg romana "Viši od mora", objavljenog upravo u izdanju Frakture. Sve počinje u 20.00. sati.