Počinje javna rasprava o izmjenama GUP-a

Počinje javna rasprava o izmjenama GUP-a

Igor Kralj/PIXSELL

Ponovljena javna rasprava o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba počinje 31. srpnja i traje do 14. kolovoza. Građanima će biti omogućen uvid u GUP u predvorju zgrade Gradske uprave radnim danom od 8 do 15 sati i 30 minuta

Podsjetimo, izglasavanje izmjena GUP-a koje bi omogućile, među ostalim, gradnju "zagrebačkog Manhatanna" zaustavilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja jer izmjene nisu bile usklađene s Prostornim planom. Donošenju GUP-a usprotivili su se i građani, civilne udruge te struka i oporba, uz tvrdnje da su naknadne promjene GUP-a u njega unesene nezakonito i nedemokratski.

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je samo rekao da sve ide svojim tijekom.

- Međunarodni natječaj će biti. 31. srpnja ide javna rasprava, nakon toga je plan da se GUP donese ili koncem osmog ili početkom devetog mjeseca.

Građanima će biti omogućen uvid u taj dokument u predvorju zgrade Gradske uprave radnim danom od 8 do 15 sati i 30 minuta, dok će se javno izlaganje o izmjenama GUP-a održati 8. kolovoza u 17 sati u prostorijama Gradske skupštine.

Dokumenti dostupni na uvid nalaze se i na službenim internetskim stranicama Grada Zagreba kao i sve ostale informacije, poput obrasca za podnošenje primjedbi, mišljenja i prijedloga koji se šalje na adresu zagrebačkoga Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Važno je istaknuti da se javna rasprava odnosi samo na dijelove GUP-a koji su izmijenjeni u odnosu na prijedlog iz 2017. godine jer je tada javnu raspravu prošao prvi prijedlog izmjena i dopuna GUP-a.