Počinje novi filmski festival za djecu

Počinje novi filmski festival za djecu

Patrik Macek/PIXSELL

Zagreb Film Festival pokreće novi festival. Riječ je o prvom Međunarodnom filmskom festivalu za djecu pod nazivom "KinoKino". Zainteresirani će u njemu moći uživati od 16. do 20. ožujka u kinu Europi.

Tijekom pet dana Festivala kultno zagrebačko kino Europa, koje je kao jedno od ključnih gradskih kulturnih i socijalnih lokacija posvećenih kvalitetnoj kinematografiji ujedno inspiracija za naziv Festivala, postat će mjesto susreta djece s filmom - najavili su organizatori Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

Istaknuli su i kako će Festival kroz pažljivo odabran filmski program, razgovore o filmu i raznovrstan radionički program nastojati stvoriti poseban i drugačiji doživljaj odlaska u kino kako bi pridonio stvaranju novih generacija publike i budućih filmofila.

Na Festivalu će se, piše HINA, prikazati tridesetak međunarodnih filmova za djecu do 15 godina u nekoliko programa. Organizirat će se natjecateljski program recentnih igranih dugometražnih i kratkometražnih filmova te dva popratna filmska programa, "Klasici s redateljima" i "Moj prvi odlazak u kino".
A, o najboljim filmovima u dvije natjecateljske kategorije odlučivat će profesionalni i dječji ocjenjivački sud.

Najavljen je i bogati popratni program, primjerice razgovori s filmskim stručnjacima te radionice vezane uz film i srodne teme.

Kino Europa - 16. do 20. ožujka