"Podržat ćemo 'Sportske objekte' uz uvjet da nema prodaje"

"Podržat ćemo 'Sportske objekte' uz uvjet da nema prodaje"

Patrik Macek/PIXSELL

U četvrtak je sjednica Gradske skupštine na kojoj će se raspravljati o 31-om prijedlogu. Na neke od njih se osvrnuo i predsjednik skupštine Andrija Mikulić koji je najavio da će HDZ podržati osnivanje trgovačkog društva "Sportski objekti", ali uz jedan uvjet.

Prijedlog o osnivanju novog trgovačkog društva "Sportski objekti", na prošloj sjednici Gradske skupštine HDZ-ovci nisu podržali jer nije bio dobro pripremljen ni objašnjen. Na ovoj sjednici bi ga trebali prihvatiti, ali uz zahtjev da se sportski objekti koje bi to trgovačko društvo preuzelo neće prodavati - Da se ne bismo doveli u situaciju da mi u četvrtak donosemo odluku da imamo d.o.o pa da za X vremena, a znate da za sve što je iznad milijuna kuna,  Skupština mora donijeti odluku za prodaju. Onda će se dogoditi da smo prihvatili osnivanje d.o.o-a, a ne želimo nešto drugo podržati. Prema tome, tražit ćemo garanciju. Tražit ćemo, konkretno, da netko izjavi da neće biti prodaje tog dijela [sportskih objekata]- napomenuo je predsjednik Skupštine, Andrija Mikulić.

Nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim suradnicima, čini se da će iz Grada udovoljiti tom zahtjevu - Po onome što su nam usmeno rekli i što ćemo pismeno dobiti kao i svi zastupnici, ne vidim razloga da se taj dio ne podrži. Želimo to dobiti pismeno i još da usmeno pred medijima, pred svim zastupnicima, pred svom svekolikom hrvatskom javnošću, predstavnici gradskih ureda koji predlažu točku javno kažu da se to neće prodavati - Mikulić je potvrdio. Gradonačelnik pak nakon sastanka nije htio ništa komentirati. 

Andrija Mikulić osvrnuo se i na prijedlog pokrivanja gubitka Kliničke bolnice "Sveti Duh", Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti u iznosu od gotovo 119 milijuna kuna. Kaže da "Gradska skupština nije kasica prasica" - Ovaj puta smo još spremni podržati prijedlog. Nako toga ćemo svaki put sjesti  i razgovarati te vidjeti što je s dugovanjima koja generiraju različiti ravnatelji; morat će se odlučiti jesu li liječnici ili imaju menadžerske sposobnosti pa znaju voditi ustanove na način kako bi to trebalo - zaključio je Mikulić.

Predsjednik skupštine je podržao i kreditno zaduženje za energetsku obnovu kojim bi se smanjila potrošnja energije u zgradama javnog sektora, program za razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva u našem gradu te jamstvo za kreditno zaduživanje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar".