Podržite akciju "Udomljavanje je fora"

Podržite akciju "Udomljavanje je fora"

foto: www.azilzagreb.com/skloniste-dumovec

Na Trgu bana Jelačića u tijeku je već tradicionalna akcija - Udomljavanje je fora. Njezinu organizaciju potpisuju Grad te gradski Zoološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja.

Cilj je potaknuti građane na udomljavanje napuštenih životinja te općenito odgovorno postupanje s kućnim ljubimcima.

Tijekom akcije, dodajmo - sakupljat će se donacije za nabavu suvremene veterinarske opreme neophodne za rad Skloništa. Prvenstveni je cilj - kupnja automobila za dvije volonterke - edukatoricu Petru i kujicu Sisi.

"...Tijekom ove 2014. Godine Petra & Sisi su na edukacijskim radionicama skloništa posjetile preko 3000 djece s kojima su se družile, ali ih i naučile sve što trebamo znati o odgovornom ponašanju prema kućnim ljubimcima kao i o brizi prema njima i njihovim potrebama. U više od 80 radionica smo dovodili veterinare, trenere životinja, različite pse i mačke, a odaziv djece i roditelja je bio jako velik....Zato sad razmišljamo o velikim stvarima i jedna od njih je i nabava novog auta za Petru & Sisi da njih dvije na vrijeme i s velikom željom da uče djecu suživotu sa životinjama, stignu na svoje radionice i predavanja i da obiđu sve škole, vrtiće i knjižnice koje nisu stigle obići i rade s djecom s kojom još nisu i koja čekaju njihov posjet!..." - naveeno je na stranicama skloništa za nezbrinute životinje Dumovec.

Na velikom štandu kod sata možete kupiti primjerice;maramu za pse ili neku od majica, a sve donacije idu upravo za nabavu spomenutog automobila.

Gradonačelnik Milan Bandić Akciji će s pridružiti u 11.30., a svi ostali mogu je podržati sve do 15 sati.