"Pogled u plavo"

"Pogled u plavo"

Na Trgu bana Jelačića u traje manifestacija Pogled u plavo - koja tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana građanima omogućuje da besplatno urone u bazen u ronilačkoj opremi.

Projekt Pogled u Plavo - pilot je projekt s kojim su se građani Velike Gorice, Zaprešića i Jastrebarskog već upoznali roneći pod punom ronilačkom opremom u velikom bazenu u središtu grada. Danas i sutra to će moći učiniti i Zagrepčani i pritom pogledati i podvodnu izložbu.

Nositelji projekta Pogled u plavo su ronilački klub ratnih vojnih invalida Nemo adriatik i braniteljska zadruga Proix. Instruktori uz koje se roni većinom su branitelji u mirovini i članovi specijalističkog ronilačkog tima Hrvatskog crvenog križa i Ureda za upravljanje hitnim situacijama grada Zagreba. Pogled u plavo ponajprije je namijenjen građanima, a vrhunac je sutra navečer kada će svjetski rekorder Goran Čolak pokušati srušiti svjetski rekord u ronjenju na dah.

Do sada je u projektu Instruktorski ronilački tim Pogleda u plavo zaronilo više od 1750 osoba. Cilj je i u idućoj godini posjetiti još dvadesetak hrvatskih gradova, a onda s promocijom hrvatskoga podmorja krenuti i dalje po Europi.