Pokretom protiv Parkinsona u Maksimiru

Pokretom protiv Parkinsona u Maksimiru

Davor Visnjic/PIXSELL

Unatoč kiši u parku Maksimiru je održana akcija „Pokretom protiv Parkinsona“ čiji su sudionici zajedničkom šetnjom dali potporu oboljelima od Parkinsonove bolesti i Parkinson plus sindroma. Cilj ove akcije je bio podizanje svijesti i bolje informiranje javnosti o Parkinsonovoj bolesti.

Budući da od ove teške i progresivne bolesti obolijeva sve veći broj naših građana, neobično je važno ukazati na važnost provođenja fizikalne terapije te upoznati cjelokupnu javnost s ovim brzorastućim problemima i za obitelji i za zdravstveni sustav. "Namjera nam je potaknuti i mjerodavne u zdravstvu da fizikalnu terapiju za Parkinsonove bolesnike uključe u redovito propisivanu terapiju na teret HZZO-a“, izjavila je prim.dr.sc. Vladimira Vuletić, predsjednica udruge „Parkinson i mi“, navodi se u priopćenju te udruge.

U okviru programa te manifestacije, održane pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba, pokazane su vježbe koje se preporučaju za oboljele, dijelili su se građanima informativni letci, održan je kulturni i donatorski program.