Postavljene fotografije životinja u gradu

Postavljene fotografije životinja u gradu

Radio Sljeme

U povodu 93. rođendana Zoološkog vrta na Trgu kralja Tomislava postavljene su fotografske statue životinja, te izložba fotomontaža Damira Hoyke, a cilj projekta je istaknuti odnos Zagreba i njegovih stanovnika sa zološkim vrtom.

Stanovnici zološkog vrta ovih dana pronašle su novo mjesto stanovanja, travnatu površinu ispred Umjetničkog paviljona, a uz njih su postavljene i fotografije poznatih gradskih lokacija. O čemu je riječ objasnio je ravnatelj zološkog vrta Damir Skok rekavši kako su snimljene fotografije životinja i i neke od poznatih gradskih lokacija. Velika nam je čast predstaviti ovakav projekt, a želja nam je da ga vide i Zagrepčani i turisti jer ovo je jedna turistička atrakcija, naglasio je.

Zamisao je bila što uvjerljivije prikazati životinje istaknuo je autor fotografija Damir Hoyke. Nije lako uhvatiti životinju pod pravim kutem svjetla i da sve bude uvjerljivo, to zna svatko tko se bavi fotografijom, a životinju ne možete natjerati i reći joj kad da bude negdje, tako da je ovo bilo napornih tri tjedna rada što sa životinjama što s gradskim lokacijama, zaključio je. 

Posjetitelji će spomenutu gradsku atrakciju na ovoj lokaciji moći posjetiti do 27. ovog mjeseca, a novu priliku za to imat će u zološkom vrtu gdje će izložba biti premještena.