Potpisan sporazum o digitalnom opismenjavanju izbjeglica

Potpisan sporazum o digitalnom opismenjavanju izbjeglica

Sporazum o razvijanju STEM kompetencija potpisali su Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Sporazumom će se izbjeglicama omogućiti digitano opismenjivanje kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Na prvoj radionici razvoja STEM kompetencija u Centru za integraciju izbjeglica "SOL" sudjeluje desetak azilanata, Uz sve druge stvari, informacije, edukacije koje pružamo izbjeglicama ovdje u Centru, tečaj jezika, računalna pismenost, sada i pismenost u STEM kompetencijama. Ove kompetencije koje će dobiti kroz ove radionice dići će ih na tržištu rada kao kvalitetne djelatnike i radno sposobne osobe, rekao je voditelj Isusovačke službe za izbjeglice, Tvrtko Barun.

Informatičku podršku pružio je Institut za razvoj i inovativnost mladih čiji predsjednik Nenad Bakić objašnjava o čemu je točno riječ, Mi s našim sustavom podučavanja i tehnologijom koju imamo, zapravo, možemo u svega nekoliko radionica svim ljudima omogućiti da steknu osnovna znanja u programiranju. Polaznici ovih tečajeva u svega nekoliko radionica mogu definitivno steći osnovna znanja kako bi imali STEM kompetencije u svim područjima. Mi očekujemo da ovo neće biti intenzivne radionice nego uvodne koje će pružiti digitalnu pismenost svima, a Tvrtko i njegov tim već rade na tome da organiziraju s drugim udrugama i napredne radionice u digitalnoj pismenosti za one koji se baš vide u tom području.

Polaznici ovih radionica na kraju će dobiti certifikat koje će moći iskoristiti na tržišu rada.