Potpisana koalicija između HDZ-a, HSLS-a i HSU-a

Potpisana koalicija između HDZ-a, HSLS-a i HSU-a

Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednici gradskog HDZ-a, gradskog HSLS-a te Hrvatske stranke umirovljenika potpisali su u koalicijski sporazum za lokalne izbore i izbore za Vijeća gradskih četvrti i Vijeća mjesnih odbora u Gradu Zagrebu.

Izrazivši zadovoljstvo potpisanim, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman je rekao da je Gradu Zagrebu dosta ispraznih obećanja, demagogije, nestručnosti i netransparentnosti. Ono što je sada bitno, poručio je, je jedinstvo, zajedništvo te da svi budu zajedno za Grad Zagreb.

- HDZ je stranka visoke socijalne osjetljivosti i koja prepoznaje i zna ono što je Zagrepčanima i svim građanima u zemlji najpotrebnije. Na tome tragu potpisuje se i ova koalicija konstruktivnih, pametnih i iskusnih ljudi. Koalicija koja će biti spremna suočiti se sa svim izazovima koji stoje ispred Zagrepčana i koja će munjevitom brzinom pokrenuti obnovu Grada Zagreba -

Predsjednik gradskog HSLS-a Darko Klasić rekao je kako njegova stranka u fokusu svojih politika ima transparentnost javnih financija, zaštitu političkih i ekonomskih sloboda, decentralizaciju gradske uprave te digitalizaciju. Poručio je i da je HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović jedan od rijetkih mladih i stručnih političara koji će te politike provoditi u Gradu Zagrebu. 

Istaknuvši kako su u toj koaliciji prepoznali šansu riješiti mnoge probleme koje imaju umirovljenici u Zagrebu, predsjednik HSU-a Veselko Gabričević je rekao kako su zajednički planirali da se u narednom razdoblju u Zagrebu izgrade još tri doma za umirovljenike, jer ih je sada nedostatno. Uz to, planiraju da se izgradi najmanje jedan hospicij i dva dnevna boravka.

Izrazivši zadovoljstvo potporom HSLS-a i HSU-a, kandidat za gradonačelnika Davor Filipović rekao je kako snažno zagovara podizanje transparentnosti na najveću moguću razinu u Gradu Zagrebu.

- HSLS je podigao transparentnost na jednu visoku razinu u Bjelovaru i tu dobru praksu želim prenijeti i u Zagreb i još je dodatno unaprijediti -

Također, istaknuo je, svim umirovljenicima žele osigurati dostojanstvenu starost.