Potpuna revitalizacija "Grada mladih" za 4 godine

Potpuna revitalizacija "Grada mladih" za 4 godine

Borna Filic/PIXSELL

Počela je revitalizacija "Grada mladih". Prva faza obuhvaća izgradnju vanjske ograde od gotovo 2 kilometra, a nakon toga bi se trebale obnoviti komunalije, sanirati objekte te izgraditi, između ostalog, i bazen.

Od 43 zgrade u "Gradu mladih", kompleksu kojem je cilj privremeni boravak djece, u upotrebi je samo njih 26. Njegova rekonstrukcija počela je izgradnjom ograde od gotovo 2 kilometra što je prva faza revitalizacije kompleksa, objašnjava gradonačelnik Milan Bandić - Druga faza je dovršetak komunalne infrasktrukture: nakon plina 2 kilometra koje smo prije dvije, tri godine napravili, slijedi izgradnja oborinska odvodnja i voda te na kraju, kada uredimo objekte, dokup struje. Treća faza je sanacija i rušenje onih objekata koji su dotrajali. I četvrta faza su dopunski sadržaji: dvorana, bazen i sve ostalo što nije bio sadržaj. 

Ove se godine, najavljuje gradonačelnik, planira sanacija 12 objekata za što se priprema projektna dokumentacija dok će se za osuvremenjivanje i nadogradnju kompleksa za 30-ak dana raspisati natječaj - Bitno je napomenuti da ovaj originalni projekt arhitekta Vitića je nedovršen, što nije ništa neuobičajeno za projekte iz tog perioda. Ono što nikada nije izvedeno je bazen, amfiteatar i niz igrališta. Mi smo, zato, na tom tragu promislili na suvremeni način i  upravo za te sadržaje pripremili program za natječaj - rekla je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje, Sanja Jerković.

Cijeli bi projekt revitalizacije "Grada mladih" trebao koštati oko 40 milijuna eura i biti gotov za 4 godine.