Požar u Trnskom; jedna osoba završila u bolnici

Požar u Trnskom; jedna osoba završila u bolnici

Marin Tironi/PIXSELL

Ugašen je požar u Trnskom. Stanari su evakuirani, a plamen je, prema svemu sudeći, zahvatio više stanova na devetom katu. Vatrogasci su tijekom intervencije spašavali i jednog stanara s balkona. Na mjesto događaja došao je i novi zamjenik gradonačelnika.

Oko pola 12 vatrogasci su počeli dobivati dojave o požaru u Novom Zagrebu, pojašnjava Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, Siniša Jembrih - Iz Vatroganse postaje Novi Zagreb, koja je najbliža, vidio se otvoreni plamen na devetom katu. Vatrogasna postrojba grada Zagreba uvijek izlazi u roku od 60 sekundi, nama je to standardni postupak. Za nekakvih 7 minuta smo bili u Trnskom.  

U gašenju požara, koji se proširio prema krovu zgrade, sudjelovalo je desetak vozila i oko 30 vatrogasaca, nastavlja Jembrih - Ljudi su se ponašali zaista kako treba. Nije bilo prevelike panike. Gasili smo kao i uvijek, iz unutra. Bila su postavljena i dva vatrogasna vozila za gašenje i izvana. 

Na mjesto požara došao je i novi zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet - Dva stana su opožarena. Sveukupno je evakuirano 7 osoba, od kojih je jedna zbrinuta u KBC Zagreb, dva psa i jedna mačka. Svi su dobro. Grad Zagreb je ponudio smještaj, ukoliko je potrebno, osobama iz tih opožarenih stanova. 

Što je uzrok požaru, zasad nije poznato. Detaljne informacije bit će objavljene nakon očevida.