Predstava za djecu "Živ živ živ" na Rudniku Zrinski

Predstava za djecu "Živ živ živ" na Rudniku Zrinski

Goran Jakus/PIXSELL

U "kazalištu u šumi" u parku prirode Medvednica, u nedjelju, 15. lipnja, održat će se besplatna predstava za djecu "Živ živ živ". Početak je u 11 sati, na Rudniku Zrinski, u blizini planinarskog doma Grafičar, priopćila je danas ravnateljica "Parka prirode Medvednica" Snježana Malić-Limari te pozvala djecu na "bajkovito ljeto na Medvednici".

"Živ živ živ" je predstava o hrvatskim ugroženim vrstama, u izvedbi kazališta Tvornica lutaka. Otkačeni i zaljubljeni ris, disk džokej čovječja ribica, gunđalica kornjača čančara, mudar i tužan bjeloglavi sup, tajanstvena sredozemna medvjedica, rock šišmiš - životinje su koje polako nestaju iz našeg susjedstva.

"Možemo li vratiti kazaljke sata? Vjerojatno ne. Ali možemo malo zastati, udahnuti i pogledati oko sebe. Urnebesno zabavan rock-musical osvješćuje male i velike gledatelje", kaže o toj predstavi Malić-Limari.

Predstava "Živ živ živ" traje 40 minuta, a namijenjena je djeci od tri godine i starijoj. Sponzor predstave je Turistička zajednica grada Zagreba.

Nakon predstave svi posjetitelji mogu posjetiti i rudnik Zrinski, a djeca se mogu zabaviti i na kreativnim radionicama o šišmišima. U slučaju kiše predstava se odgađa za 29. lipnja, navodi se u priopćenju.