Predstavljen EU projekt "Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući"

Predstavljen EU projekt "Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući"

Marijan Susenj/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bndić sa suradnicima danas je u Gradskoj upravi sudjelovao na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen EU projekt "Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući" kojeg je nositelj Zavod za brigu o starijima kod kuće iz Ljubljane.

Namjera Projekta "Integriran pristup skrbi za starije osobe u kući" jest pomoći starijim osobama u njihovu kućanstvu . Pokušava im se omogućiti ostanak u vlastitom domu podizanjem njege na viši stupanj u sklopu izvaninstitucionalne zdravstvene usluge. Što tim EU projektom, u kojem su Slovenija i Hrvatska partneri, dobiva Ustanova za zdravstvenu njegu u kući iz našega grada, objasnila je ravnateljica Andrea Miškulin.
"Aktivnosti naše ustanove uključuju zapošljavanje 6 radnih terapeuta, nabavku opreme potrebnih za rad terapeuta. To su 2 osobna vozila, 2 skutera, 2 električna bicikla , tableti, mobiteli te zaštitna odjeća. Uz to sprovest će se i edukacija radnih terapeuta kao stručnog osoblja koji će sudjelovati u izradi programa inegralnog pristupa. Sve to učinit će se kako bi usluga radne terapije za 570 osoba starije životne dobi bila kvalitetnija"

Takvi i slični projekti kojima se pokušava pomoći sve većem broju starijih osoba, zaključeno je na konferenciji za novinare, poboljšavaju kvalitetu njihova života te smanjuju potrebu za odlaskom u bolnicu.