Predstavljena knjiga Predraga Fleša "Zagrebački skupštinski zapisi"

Predstavljena knjiga Predraga Fleša "Zagrebački skupštinski zapisi"

Foto: HRT Radio Sljeme

U dvorani Stare gradske vijećnice u četvrtak Predrag Fleš predstavio je svoju prvu knjigu „Zagrebački skupštinski zapisi." Grad je tako dobio knjigu o svojoj povijesti kakvu dosad nije imao, a na njezinoj promociji okupili su se vijećnici i predsjednici Skupštine iz prošlih saziva.

167 godina rada Gradske skupštine Predrag Fleš opisao je kroz gotovo 500 kartica knjige "Zagrebački skupštinski zapisi". Na njezinom predstavljanju rekao je što ga je potaknulo na pisanje o radu gradskih predstavničkih tijela.

Jedno ljeto sam pomogao Đuki Hrženjaku na knjizi i zatim napisao bilješku o autoru, dakle morao sam pročitati sve njegove knjige, i onda sam vidio da svi pisci pišu o gradonačelnicima, ako pišu o upravi u Zagrebu, i da nedostaje jedna knjiga koja će pokazati važnost tog predstavničkog tijela, taj osjetljivi odnos između zastupnika ili vijećnika i građana koji su ih izabrali, rekao je Predrag Fleš.

U knjizi je prikupio mnoge vrijedne podatke iz arhiva i knjižnica koji svjedoče o radu Skupštine, ali i brojne zanimljivosti i anegdote.

Najvažnije odluke vezane za grad donosile su se upravo na Ćirilometodskoj adresi u zgradi u kojoj je smještena Gradska skupština, stoga je upravo o njenom radu vrijedno pisati, kazao je Predrag Fleš.