Prenamjena Učeničkog doma Luke Botića u Hotelijersko turističku školu

Prenamjena Učeničkog doma Luke Botića u Hotelijersko turističku školu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Danas će započeti radovi na rekonstrukciji i prenamjeni bivšeg Učeničkog doma Luke Botića u Hotelijersko–turističku školu. Obnavljat će se tri objekta, a ukupna građevinska bruto površina rekonstrukcije i prenamjene je 4.245,60 m².

U ime Jelene Pavičić Vukičević, zamjenice i vršiteljice dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba, svečanom početku gradnje nazočit će pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. 

Sveukupno će s PDV-om za cijeli projekt na Botićevu trgu biti izdvojeno oko 30 milijuna kuna, a još dva milijuna će koštati opremanje škole. Tri zgrade nekadašnjeg učeničkog doma nasuprot Autobusnog kolodvora sagrađene su 1930. godine i također su registrirane kao zaštićeno kulturno dobro. U školi je predviđeno održavanje nastave za više od 700 učenika na ukupno 4660 kvadrata gdje će biti smješteno 20 općih učionica i pet specijalističkih, multimedijski centar s čitaonicom, prostori za održavanje praktične nastave, dvorana za korektivnu gimnastiku, kao i drugi prateći sadržaji. U dvorištu škole predviđeno je vanjsko igralište.  

Inače, radovi na obnovi Učeničkog doma Luke Botića jednom su već bili započeli 2018. godine. Podsjećamo da je tada bilo najavljeno da će Hotelijersko–turistička škola na toj lokaciji biti, školske godine 2019./2020.