Prijenos misnog slavlja iz Marije Bistrice od 11 i 30

Prijenos misnog slavlja iz Marije Bistrice od 11 i 30

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Središnje euharistijsko slavlje povodom 288. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu, predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima grada Zagreba. Prijenos mise moći ćete slušati u programu našeg radija.

Prije misnog slavlja koje počinje u 11:30, zavjetna procesija od kapele “Ave Maria” do "Crkve na otvorenom bl. Alojzije Stepinac" kreće u 11 sati.

Kako je najvljeno u zavjetnoj procesiji bit će predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Skupštine grada Zagreba, prof. dr. Drago Prgomet. 

Središnjem euharistijskom slavlju u nedjelju u 9 sati prethodit će zajednička pobožnost Križnog puta, dok je nakon središnjeg euharistijskog slavlja u svetištu Majke Božje Bistričke u 15 sati predviđen poslijepodnevni oproštaj i povratak hodočasnika svojim kućama.

U sklopu zavjetnog hodočašća, u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke hodočastit će i mladi Zagrebačke nadbiskupije.